Edgeplay is waarschijnlijk een van de meest opwindende spelvormen in BDSM. Dit is deels omdat het voor lichaam en geest zeer gevaarlijk is om op een dergelijke manier te "spelen". Edge betekent rand, grens of ook rand. Dus als je je aan edgeplay waagt, speel je gevaarlijke, grens-achtige spelletjes die echte verwondingen met zich mee kunnen brengen.
Wie doet edgeplay
Edgeplay wordt door veel verschillende mensen gedaan. Mensen met een heel verschillende smaak en verleden. Sommigen zijn gewoon op zoek naar die speciale sensatie. Anderen houden alleen van pijn, anderen vinden het heerlijk om macht uit te kunnen oefenen. Anderen kijken uit naar het spelen met hun leven. Iedereen moet zelf uitzoeken waarom dat zo is.
Randspeelvormen
Er zijn veel verschillende vormen van randspel. Uiteindelijk hebben ze allemaal te maken met macht, angst, pijn en gevaar. Het kan zelfs leiden tot de dood, iets waar je je altijd bewust van moet zijn!
Breathplay
Breathplay is het spel met de adem. Hier wordt de onderzeeër van lucht beroofd. Sommigen houden gewoon hun mond en neus gedurende een bepaalde tijd dicht, anderen knijpen hun keel dicht door hun partner te verstikken. Wurging is ook mogelijk. In dit geval kan de dood door verstikking dreigen. Let dus altijd op tekenen en laat je speelkameraadje op tijd los!
Bloodplay
Ja, bloed is hier gewenst! Alles wat je laat bloeden maakt je speelkameraden erg heet. Messpel, snijden, naaldspel, dat kan allemaal onder bloedspel vallen. Als de huid wordt gesneden, geprikt of zelfs doorgesneden, bestaat er een groot risico op infectie. Vooral tijdens het messpel kan het mes uitglijden of te diep snijden. Ernstige verwondingen dreigen!
Waxplay
Waxplay is waarschijnlijk een van de meest onschuldige varianten van edgeplay. Er bestaat een risico op brandwonden door te hete was. In de regel blijven de verwondingen echter oppervlakkig. Inmiddels zijn er ook speciale massagekaarsen waarbij de was een hete olie is die eerder aangenaam dan pijnlijk is. Goed bewijs dat randspel niet altijd hoeft te escaleren.
Barebacking
Barebacking is een zeer gevaarlijk spel. Hier zie je bewust af van anticonceptie en neem je het risico om ziektes op te lopen. Wees er altijd van bewust dat niet alle ziekten kunnen worden genezen!
Rapeplay
Rapeplay betekent het uitvoeren van een verkrachting. Heel aantrekkelijk voor veel vrouwen en mannen, want onuitgesproken dromen komen uit. Men kan hard en gewelddadig genomen worden. Veel mannen kunnen hiermee hun macht tonen en hun mannelijkheid bewijzen. Maar er zijn ook fysieke en vooral psychische gevaren.
Fysieke gevaren met randspel
Lichamelijk letsel is een bedreiging bij bijna elke vorm van randspel. Het is altijd verbonden met pijn. Afhankelijk van de vorm die u kiest, moet u vooraf de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. U moet altijd alles bij u hebben om wonden te behandelen en indien nodig noodnummers vooraf bellen.
Te diepe snij- of steekwonden, brandwonden, chemische brandwonden of zelfs zuurstoftekort door te lang te stikken kunnen voorkomen. In het ergste geval kun je je speelpartner zo ernstig verwonden dat hij of zij sterft. De risico's moeten altijd zo laag mogelijk worden gehouden. Met edgeplay is dit echter een echte uitdaging.
Mentale gevaren bij randspel
Er moet niet alleen naar fysieke verwondingen worden gekeken. Spelen met angst kan bijvoorbeeld ernstige psychische stoornissen veroorzaken. Randervaringen van welke aard dan ook doen altijd iets met onze ziel.
Daarom moet de persoon achteraf goed opgevangen en verzorgd worden. Elke vorm van nazorg mag nooit worden verwaarloosd. De nazorg kan ook vele weken duren. Gewoon tot de persoon weer beter is.
Zoek professionele hulp
Als iemand na edgeplay psychische schade oploopt die niet wil genezen, moet professionele hulp worden gezocht. Een bezoek aan een psychiater is niet uitgesloten. Bij lichamelijk letsel is het soms nodig om naar de dokter te gaan. Sluit je ogen en kom er doorheen is het motto hier.
Als je gevaarlijk speelt, moet je er ook tegen kunnen. Nooit, maar dan ook nooit!!! Moeten niet aarzelen om het alarmnummer (112) te bellen als er iets misgaat en iemands leven in gevaar is.